La comissió del Congrés que investiga la crisi financera, el rescat bancari i la fallida de les caixes d'estalvis examinarà a partir de demà el paper dels governs d'Aznar i Rodríguez Zapatero en la gestació i eclosió de la crisi, amb la compareixença dels seus ministres econòmics Rodrigo Rato, Pedro Solbes i Elena Salgado.

A més del seu paper en les polítiques econòmiques durant els anys de la bombolla immobiliària i creditícia, Rato també compareixerà com a expresident de Caja Madrid i Bankia, entitat de la qual va sortir el maig de 2012, un dia abans que l'Estat decidís nacionalitzar-la. Un mes després, el Govern va demanar a Brussel·les el rescat bancari.

Després de Rato, seran els ministres econòmics de l'expresident José Luis Rodríguez Zapatero els que donin explicacions de les actuacions dutes a terme abans i després de la crisi econòmica. Durant les sessions de la comissió, moltes de les intervencions han apuntat que el retard a l'hora d'adoptar mesures i la seva falta de contundència va agreujar els efectes de la crisi econòmica.