El ministre d'Hisenda i Funció Pública, Cristóbal Montoro, creu que l'acord de salaris de funcionaris aconseguit amb els sindicats majoritaris de l'àrea pública (CSIF, CC. OO. i UGT) és «històric» perquè per primera vegada els salaris públics creixeran en funció de l'economia espanyola.

«És la primera vegada que això es produeix i això significa que els empleats públics estem treballant perquè hi hagi creixement econòmic i creació d'ocupació», va recalcar Montoro, que també va assenyalar que vinculant l'evolució dels salaris públics al creixement econòmic es fonamenta la correcció del dèficit públic.

El titular del Ministeri també va afirmar que la gran novetat de l'acord és que es recupera la negociació col·lectiva per a les administracions públiques que no tenen dèficit. En aquesta línia, Montoro va demanar a sindicats i patronal que «prenguin nota» en l'àmbit de la negociació col·lectiva i que arribin a un acord de salaris també en l'àmbit empresarial.

En concret, sobre el retorn de la negociació col·lectiva en l'àmbit públic, Montoro va assenyalar que Espanya és un país d'autonomies i de corporacions locals, per la qual cosa és hora que les administracions que compleixen amb els objectius d'estabilitat, amb la regla de despesa i que no tenen dèficit siguin les protagonistes de com evolucionaran els salaris dels funcionaris i les plantilles.

A més, també va assegurar que la pujada dels salaris a Espanya es deu al fet que hi va creixement i és «el moment» que aquest creixement cada vegada «reverteixi els seus beneficis i fruits cap als qui permeten aquest creixement, que són els funcionaris i els treballadors de les grans, mitjanes i petites empreses», va assenyalar.