Vuit de cada deu treballadors joves (81%) asseguren que estan contents amb les seves condicions laborals actuals, una xifra sis punts percentuals superior a la dada registrada fa un any i que situa els empleats menors de 25 anys com el grup més conformista davant del 73% dels majors de 45 anys que afirma estar content amb la seva ocupació.

Segons un estudi dut a terme per Randstad durant el primer trimestre de l'any a través de 13.500 enquestes a professionals de 34 països, el 73% dels treballadors amb una edat compresa entre 25 i 45 anys també està satisfet amb les seves condicions laborals.

A Espanya, fins al 74% dels ocupats asseguren estar contents amb el seu actual lloc de treball, el que suposa 13,6 milions de treballadors amb els actuals nivells d'ocupació. Respecte a fa un any, aquesta xifra ha pujat un punt percentual, però en relació al màxim registrat fa dos anys (79%) la satisfacció ha baixat cinc punts percentuals.

Així i tot, els treballadors espanyols es mostren un punt percentual més contents que la mitjana europea, que se situa en el 73%, a molta distància del 45% del Japó, el país que presenta el menor grau de satisfacció, però també lluny del 81% que es registra a Dinamarca.

Per sobre d'Espanya també es troben països com Àustria (79%), Noruega (79%), Estats Units (77%), Països Baixos (77%) i el Regne Unit (75%). Per sota se situen Alemanya (70%), Portugal (70%), França (67%) o Itàlia (65%), entre d'altres.

Optimisme al mercat laboral

Per al director de Relacions Institucionals de Randstad, Luis Pérez, l'optimisme que hi ha al mercat laboral i la recuperació econòmica «motiven que els ocupats busquin possibilitats de creixement continu», de manera que és «el moment d'aplicar eines i mecanismes que augmentin la satisfacció dels empleats en el seu lloc de treball».

«Com més gran és el grau de satisfacció del professional, major és la seva fidelitat a la companyia i, d'aquesta manera, s'evita la migració del talent i s'augmenta la productivitat a l'empresa», conclou Pérez.