L'empresa energètica Iberdrola va generar el passat any un impacte econòmic de 840 milions d'euros a Catalunya, entre inversions, compres, pagaments d'impostos i despeses de personal.

La companyia va invertir en 2017 un total de 27 milions d'euros en aquesta comunitat i va realitzar compres per valor de 765 milions d'euros a més de 620 empreses catalanes.

A més, l'impacte fiscal de la seva activitat va ser de 44 milions i els salaris i altres retribucions de la plantilla a Catalunya, formada per més de 70 persones, van ascendir a 4 milions d'euros.

El grup que presideix Ignacio Galán assegura que Catalunya és una de les comunitats que més proveïdors ha aportat al llarg de l'últim any a l'empresa i que entre els contractistes més actius figuren empreses com a Grup General Cable, SegurCaixa Adeslas, Comsa, Prysmian Spain, Schneider Electric Espanya i Top Cable, entre unes altres.

Iberdrola explica a Catalunya amb més de 38.000 accionistes que posseeixen un total de 143.475.007 títols, a els qui l'empresa repartirà una retribució amb càrrec a 2017 d'almenys 46 milions d'euros.

El grup compta amb una planta de cicle combinat de cogeneració de 417 megavats (MW) de potència a Tarragona, dos parcs eòlics en aquesta província que sumen 50 MW i participació en les centrals nuclears de Vandellós II (28 %) i Ascó II (15 %).