El candidat del PSC per Girona, Rafel Bruguera, es va passar la major part de l'escrutini esperant per veure si aconseguien mantenir el segon diputat i en quina posició quedaven a la demarcació. Finalment, els socialistes s'han quedat amb un, i en el darrer tram del recompte van passar a ser la tercera força política gironina.

Els socialistes han perdut només uns 2.000 vots i han aguantat el cop. Bruguera es va felicitar per haver-se mantingut "dins el joc polític a les comarques gironines" i va fer una valoració "no eufòrica però sí moderada" dels resultats.

En primer lloc, el cap de llista gironí va voler felicitar la "candidatura guanyadora" de Junts pel Sí, en l'àmbit català i també a la província de Girona. "És evident que amb aquests resultats els tocarà prendre les regnes del nou govern", va començar a valorar. En segon lloc, va voler posar en relleu l'"alta participació, històrica".

A partir d'aquí, Bruguera va admetre que la "polarització" dels comicis els ha "dificultat" les coses. A Girona, ser la tercera força, va dir, "ens sembla important" amb uns resultats "similars als de 2012". "Per tant, tenim un espai important dins el joc polític a les comarques gironines", va afirmar després de recordar els mals resultats que els auguraven les enquestes. Per això, a nivell gironí, va assegurar que no fan una "valoració eufòrica però sí modesta", tenint en compte que han obtingut uns "vots similars" al 2012.

Finalment, va recordar que el vot independentista no arriba al 50% i "esperem que tots, començant per les candidatures independentistes, sàpiguen llegir els resultats, més enllà d'haver guanyat", va reblar ahir Bruguera.