L'exvicepresident de la Generalitat i candidat d'ERC a les eleccions del 21-D, Oriol Junqueras, és el líder més ben valorat pels catalans i l'únic que aprova, segons l'enquesta del Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS), encara que el preferit com a president és Carles Puigdemont, de JxCat.

D'acord amb l'enquesta del CIS feta pública ahir, Junqueras és el candidat més ben valorat i l'únic que aprova amb una puntuació de 5,12 (sobre 10), seguit del cap de llista de Catalunya en Comú-Podem, Xavier Domènech, amb un 4,79, i de Puigdemont, amb un 4,76. Els segueixen, sobre valoració, el candidat del PSC, Miquel Iceta, amb un 4,30, Carles Riera, de la CUP, amb un 3,92, i Inés Arrimadas (Ciutadans), amb un 2,99, mentre que el polític més mal valorat pels catalans és el cap de llista del PPC, Xavier García Albiol, que només obté un 1,83 sobre 10.

No obstant això, i preguntats per a qui preferirien com a pròxim president de la Generalitat, els enquestats es decanten pel president cessat i actualment a Brussel·les, Carles Puigdemont, amb un percentatge del 28,1%, seguit d'Iceta, 15,8%, i Junqueras, amb 15,6%. Arrimadas, el partit de la qual podria guanyar les eleccions amb 32 escons segons el CIS, ocupa, això no obstant, el quart lloc com a candidata preferida per presidir la Generalitat, amb un 14,8%, seguida de Domènech amb un 6,2%, Albiol, amb un 2,6% i, finalment, Riera, amb un 5%.

Ara bé, la valoració de líders contrasta també amb el coneixement dels candidats que tenen d'ells els catalans. Puigdemont, Junqueras, Albiol, Iceta i Arrimadas, per aquest ordre, són àmpliament coneguts pels enquestats amb percentatges que ronden o superen el 90%, mentre que a Domènech (que era el segon més valorat) el coneixen una mica menys de 7 de cada deu enquestats i Riera, de la CUP, (el cinquè més ben valorat) és el candidat menys conegut, amb un 37,6%.