La candidata de Ciutadans a la presidència de la Generalitat, Inés Arrimadas, va apel·lar als sentiments i als orígens de molts catalans per tornar a «aixecar Catalunya» després del procés sobiranista, que només ha portat «desgràcia econòmica» i ha provocat una «fractura social». Arrimadas, al costat del portaveu de Ciutadans al Congrés, Juan Carlos Girauta, va protagonitzar un acte de campanya a Cornellà de Llobregat, localitat amb una forta immigració.

Aquí, la candidata va apel·lar als orígens de molts d'aquests catalans que «també han aixecat Catalunya»: «Catalunya també s'ha aixecat amb totes aquestes persones. Catalunya també és aquesta part de la societat, també som catalans, també aquests barris. Catalunya som tots els pobles de Catalunya, els que pensem i els que sentim aquesta terra», va dir.

En aquest sentit, la líder catalana de Ciutadans va assegurar que Catalunya es «tornarà a aixecar» amb l'esforç de «tots» els catalans, després d'un procés sobiranista que «només ha generat desgràcia econòmica» i una «fractura social» entre els catalans.

També va apel·lar als sentiments exalçant l'emblema del partit, el cor amb les tres banderes, perquè «som catalans, espanyols i europeus»: «Al nostre cor hi caben moltes banderes i les portem amb molta honra», va clamar.

De la seva banda, Girauta va apel·latr als indecisos i, en concret, es va dirigir al sector socialista, ja que el PSC porta en «el seu vaixell» als «nàufrags» d'Unió que van organitzar la consulta del 9 de novembre -en al·lusió a Ramón Espadaler, número 3 de la candidatura que lidera Miquel Iceta-. «Això diu poc del PSC. Això no dóna moltes garanties» per poder acabar amb el procés sobiranista, va advertir Girauta, qui va afegir, a més, que Iceta va ser l'artífex dels dos tripartits amb ERC.

Girauta va assegurar que el «nacionalisme ja ha perdut, perquè «s'ha acabat el silenci i la complaença», i perquè «nosaltres estem a punt de guanyar».