El cap de llista dels comuns per Girona, Llorenç Planagumà, amb els també membres de la llista Eugènia Pascual i Marc Vidal, es van reunir amb representants de CC.OO a la Junta de Personal de l'Hospital Trueta per recollir la situació al parc hospitalari públic de les comarques gironines i a l'hospital Trueta en particular.

Pascual va manifestar «és una situació perversa perquè hem entrat en un escenari en el qual el finançament d'un nou hospital és complicat, però va lligat a la necessitat d'inversions urgents en el Trueta mentre aquesta solució s'implementi, encarint molt el cost de tot plegat». Planagumà va afegir que «en el mentrestant la salut pública es degrada, el benefici és per a la sanitat concertada i la sanitat privada, i els primers perjudicats som els de baix».

Per la seva part, Pascual també va voler reivindicar una solució que passi «per un hospital totalment públic», si bé ha explicat que els comuns defensen que la solució definitiva es defineixi a partir d'una comissió tècnica en la qual tinguin veu les plataformes en defensa de la sanitat pública que ara mateix denuncien la situació.