El candidat del PPC a la presidència de la Generalitat, Xavier García Albiol, va advertir que Barcelona podria perdre l'any vinent 3.500 llocs de treball en el sector serveis si a les eleccions catalanes del 21D torna a guanyar el bloc independentista.

Albiol i la vicepresidenta del Govern, Soraya Sáenz de Santamaría, es van reunir dilluns amb una vintena d'empresaris de la restauració, l'hostaleria i el turisme de Barcelona, que els van traslladar la seva preocupació per l'impacte del procés independentista, que ha provocat una caiguda de l'activitat en alguns sectors de fins a un 30 % des de l'1 d'octubre.

«Ens van dir que si no hi havia un canvi, l'any vinent hi hauria 3.500 treballadors d'aquests sectors que perdran els seus llocs de treball», va explicar ahir el candidat popular, que va protagonitzar el cicle de rodes de premsa que organitza Efe amb motiu de la campanya. García Albiol va assegurar que el clima d'inseguretat derivat del procés està provocant la pèrdua de reserves hoteleres i, en conseqüència, de les consumicions en restaurants i dels moviments de taxistes, entre d'altres.