El president del Govern i candidat del PP a la reelecció, Mariano Rajoy, considera que el líder del PSOE, Pedro Sánchez, es va equivocar en anar al debat "a quatre" organitzat per Atresmedia amb la vicepresidenta, Soraya Sáenz de Santamaría, Albert Rivera i Pablo Iglesias, ja que, segons va dir, el cap de l'oposició ha de debatre amb el cap de l'Executiu. "Li dic de veritat el que he pensat. Allà no hi havia de ser Sánchez", va emfatitzar.

Així es va pronunciar en el programa de María Teresa Campos a Telecinco, que va ser gravat divendres abans de l'atemptat terrorista al costat de l'ambaixada espanyola a Kabul, un espai al qual també van acudir els candidats de l'oposició.

Rajoy va assenyalar que no és que Sánchez es "rebaixés" per estar en aquest debat "a quatre", però, segons el seu parer, "com passa en el Debat de Política General i en els gran debats", el líder de l'oposició ha de debatre amb el president del Govern. "Sempre ha estat així", va postil·lar.

Sobre la crisi, el president del Govern va admetre que va ser "molt dura", que entén que hi hagués un moviment d'indignats i va destacar que "molta gent" s'ha apuntat a Podem. "És positiu que estiguin en les institucions i no a la Puerta del Sol", va afirmar per destacar que "sempre és positiu que la gent estigui en el sistema".

D'altra banda, la secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, va criticar les propostes de Ciutadans relacionades amb el món rural i, sense esmentar directament el seu líder, Albert Rivera, va defensar que "per ser president del Govern cal haver après què és Espanya". Cospedal, que va intervenir en un míting a Tarancón (Conca) en què va insistir que el PP és el partit que defensa les pensions i la continuïtat de l'Estat del benestar, va centrar el seu discurs en la importància dels petits municipis i de les diputacions, la supressió dels quals proposa Ciutadans.

"Aquestes coses d'eliminar pobles de menys de 5.000 habitants o les diputacions les diuen els que no coneixen Espanya", va criticar la també cap de llista del PP per Toledo, que va advertir que "Espanya no és només Madrid , Barcelona o Sevilla", sinó també els petits municipis, on viuen 15 milions de persones. Va afegir que "Espanya és la gran empresa de tots els espa?nyols", i va insistir en la importància de l'experiència, perquè "això no és un plató de televisió, a Espanya és necessari prendre-se-la seriosament".

Per part seva, el president del grup del PPC al Parlament, Xavier García Albiol, va apel·lar a la responsabilitat del president català en funcions, Artur Mas, perquè no formi govern amb la CUP, un partit, va dir, que és un "risc" per a Catalunya que "fa por a tot aquell que tingui dos dits de front". García Albiol va participar a Barcelona en un acte de Noves Generacions, les joventuts del PP, on va criticar l'"autèntic descrèdit" que pateix la política catalana a causa de la impossibilitat de Junts pel Sí de pactar la investidura d'Artur Mas.

El dirigent popular va assegurar que fer previsions en la política catalana "és com jugar a la ruleta russa", i va advertir que els catalans han estat gairebé sis mesos "aturats", ja que les eleccions autonòmiques es van convocar a principi d'agost i encara no se sap si hi haurà nou president o noves eleccions al març.