En Comú Podem ha denunciat la situació en què es troben molts treballadors de la indústria càrnia a Girona, a qui les empreses forcen a convertir-se en autònoms i fins i tot a pagar-se el seu propi material de treball. En altres casos, els empresaris obliguen els treballadors a constituir-se en cooperatives "falses".

D'aquesta manera, l'empresa s'estalvia haver de pagar la seguretat social, mentre que els treballadors acaben fent jornades de fins a dotze hores per un sou que a vegades és de només 300 euros, ja que a banda dels autònoms han de pagar fins i tot per les bates o per esmolar els ganivets.

El número 2 de la candidatura, Joan Luengo, va exposar aquesta situació després de reunir-se ahir amb el sindicat Comissions Obreres, mentre que dilluns es trobarà amb UGT. També es va comprometre a portar aquesta qüestió al Congrés dels Diputats. "Ens preocupen els treballadors de les càrnies perquè hi ha tot un sistema pervers que estan fent les grans empreses de les comarques gironines", va denunciar Luengo.

Més enllà de la precarietat laboral del sector carni, Luengo també va defensar que cal derogar les dues últimes reformes laborals que s'han fet: tant la del PP com l'anterior, que era del PSOE. També va apostar per apujar el salari mínim interprofessional de forma gradual fins l'any 2019 i modificar la llei per tal d'acabar amb les "falses cooperatives".

Finalment, el candidat d'En Comú Podem va advocar per millorar les inspeccions de treball per tal d'acabar amb els "falsos autònoms" que, segons va denunciar, s'estenen cada cop per més sectors, com ara el transport o els serveis i que abans ja havia passat amb els treballadors d'instal·lacions telefòniques.