Cristina López, assessora del grup socialista a l'Ajuntament de Girona, repeteix com a candidata al Senat per aquesta formació

Disposats a deixar de ser el principal partit d'esquerres?

Per descomptat que no.

Potser m'he passat qualificant d'esquerres el PSC-PSOE?

El PSOE ha demostrat ser d'esquerres sempre que ha governat. Tenim una sanitat universal, una educació pública, una llei de memòria històrica, una llei d'igualtat, una llei de dependència, una llei d'avortament... Un llistat que farà que la gent sàpiga quin és el partit de referència a l'esquerra. Si no fos un partit d'esquerres, jo no seria aquí.

Li agrada veure Felipe González als mítings socialistes, acabat de desembarcar del iot?

Mmm, va portar al país moltes coses bones, l'haig de recordar com un bon socialista. Segueix essent un referent per als socialistes.

En Pedro Sánchez se la juga?

(Pensa) Evidentment, però és que cada candidat en certa manera se la juga. És cert que la situació ara és menys clara, però en Pedro ho ha fet bé, ha defensat bé el programa i ha posat al damunt de la taula els temes importants de país. Tenim clar que és un bon candidat, passi el que passi m'agradaria que es quedés.

Millor un govern de Podem o un del PP?

Sempre tindré més coses en comú amb un govern de Podem. Coincidim en temes fonamentals com les polítiques socials, en una visió d'esquerres de la societat. Per tant no puc dir que un govern de Podem sigui pitjor que un del PP.

Què cal reparar d'aquests anys de govern popular?

És una llista molt llarga. S'han aprovat un seguit de lleis que han atemptat contra tots els ciutadans, i haurem de començar derogant-les. A banda, durem a terme les propostes que estem fent durant la campanya, especialment en polítiques socials i en polítiques d'ocupació, donar suport a les energies renovables, reindustrialitzar el país, etc.

Fa mig any no va ser elegida. Què li fa pensar que ara pot treure millors resultats?

La determinació d'en Pedro defensant el programa ha fet que la gent d'esquerres estigui més mobilitzada, perquè ja sap que el rival a batre és el PP.

Està a favor del referèndum per a Catalunya?

Si es fa un referèndum per a una reforma constitucional és una manera de preguntar als catalans si l'accepten. Ve a ser un referèndum.