El president de Ciutadans, Albert Rivera, va convidar els candidats del PP, Mariano Rajoy, i del PSOE, Pedro Sánchez, a seure a negociar la formació de govern des del 27 de juny, l'endemà de les eleccions, «sense butaques i sense condicions prèvies». Rivera, que fins ara ha insistit que no facilitarà un govern presidit per Rajoy, sí vol comptar amb el president en funcions i amb el líder socialista per arribar a un acord davant la possibilitat, segons apunten les enquestes, que l'aritmètica de les eleccions de diumenge serà molt similar a les de desembre.

Segons va explicar, no creu contradir-se quan inclou el president en funcions en aquesta taula, perquè, va dir, «una cosa és el PP i una altra fiar-ho tot a Rajoy», i va assenyalar que igual que els votants de Ciutadans volen obrir una nova etapa, sense Rajoy, molts electors del PP també ho volen.

El candidat taronja va plantejar aquesta proposta durant un acte a Avilés en assegurar sentir-se «preocupat» per la intenció del candidat del PP de no presentar-se a la investidura si no compta amb els suports suficients. «Em sorprèn que qui diu que vol governar Espanya», va destacar, es plantegi ara «dir no al Rei» si és el candidat més votat, advertint que el país «no es mereix» sis mesos de bloqueig institucional ni 170 milions més de despesa en unes terceres eleccions.

El que planteja Rivera és que ningú s'aixequi de la taula fins arribar a un acord, advertint que «a ningú se li acudeixi» pensar en uns nous comicis, perquè «no es pot dir no al Rei ni a Espanya». Rivera exclou d'aquesta taula de negociació el líder de Podem, Pablo Iglesias, perquè no volen governar amb un partit que vol «trencar Espanya»., i li consta, va afegir, que tampoc els socialistes. efe/ddg avilés