La formació que el 2011 va guanyar les eleccions municipals a Girona, va donar ahir el tret de sortida a la campanya des de la plaça Catalunya d'aquesta ciutat. L'alcalde de Girona i cap de llista de CiU, Carles Puigdemont, va estar acompanyat de les persones que formen el seu equip i també del conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila. Amb el lema "En bones mans", Puigdemont va enganxar els primers cartells de les eleccions i va aprofitar l'acte per presentar la candidatura de la federació nacionalista, que va definir com una "garantia seriosa de govern" per a Girona.

"El projecte que va començar fa quatre anys ha de continuar", va voler subratllar ahir l'alcaldable de CiU, que va afegir que, per aconseguir-ho, el partit necessita tenir la confiança dels veïns de la ciutat. "Ara mirem al futur; seria un retrocés que hi hagi un govern de retorn al passat", va assegurar Puigdemont.

El candidat de CiU va considerar que "no està descartat" que es pugui repetir un equip de govern de fa anys. "Si la suma d'esquerres dóna 13 regidors o més, és un risc real que es produeixi un nou tripartit; no es pot fer veure que és una opció que no existeix", va assenyalar Puigdemont, que va confiar que obtenir una majoria absoluta "és una possibilitat" per a CiU. Tot i això, va valorar que el nou govern de Girona "ha de tenir força", per tal que així "no s'encalli en plens maratonians amb pals a les rodes". El fet és que la formació ha hagut de dependre dels pactes en el mandat actual, perquè ha governat l'Ajuntament de la ciutat en minoria. En aquesta qüestió, Puigdemont va explicar que ha estat un mandat "accidentat" i per això va afirmar: "Ens n'hem sortit, tot i que desitjaria un govern prou fort que no hagi de patir".

Fa quatre anys, CiU va aconseguir 10 regidors a Girona i va obtenir amb aquest resultat la victòria a la ciutat. Després de 32 anys, la federació nacionalista va desbancar al PSC de l'alcaldia de la capital. Malgrat tot, el partit es va quedar a tres regidors de la majoria absoluta i no va formalitzar cap pacte de govern amb una altra formació. Així, després d'un mandat en minoria, Puigdemont va avançar ahir que, si CiU es manté al govern, continuarà amb "la cultura del pacte i el diàleg". El candidat va posar de manifest que el seu equip de govern "ha estat capaç de gestionar la ciutat" i va voler afegir que el projecte de la federació nacionalista "és de vuit anys". "Hem tingut quatre anys per poder posar en marxa un projecte de remodelació que ha de continuar endavant en el proper mandat", va afirmar el candidat de CiU.

Puigdemont va valorar que "Girona ha de ser una ciutat transformadora i moderna, que lluita contra l'atur, impulsa la cohesió social i aposta per un model turístic de qualitat". En aquesta mateixa línia, l'alcaldable va concloure ahir que cal combinar "l'atenció cap a la gent que ho passa pitjor" amb una activació "dels motors econòmics" de la capital.