Ple de comiat i foto de família per a la posteritat. El president de la Diputació de Girona, Joan Giraut, va posar ahir punt final a un mandat convuls i va reivindicar la feina feta durant "dos anys i escaig" al capdavant de la corporació. Així, Giraut va assegurarque "no es dóna per al·ludit" amb l'opinió del president de CDC a Girona, Pere Vila, que assegura que calen nou aires a la Diputació, cosa que podria passar perquè UDC deixi s'ostentar-ne la presidència.

Al final del ple, que va servir per aprovar assumptes de tràmit, Giraut va donar l'opció d'acomiadar-se a tots els diputats que ho volguessin. Només ho van fer Pia Bosch i Xavier Soy, els dos exdelegats dela Generalitat, malgrat que eren nombrosos els càrrecs que ja no hi seran en el proper mandat perquè ja no han optat a presentar-se.

Bosch va recordar que durant el mandat va passar de ser la líder de l'oposició, quan encara militava al PSC, a ser diputada no adscrita juntament amb Pere Albó, quan van decidir liderar el Moviment d'Esquerres. I va insistir que tot plegat ha estat un aprenentatge.

Xavier Soy va explicar que just la setmana que ve farà 36 anys que va entrar en política, i ho va fer a la Diputació de Girona. Ara, abandona la primera línia. "No sé si ho trobaré a faltar" i va afegir: "He sigut molt feliç".