La Família Reial al complet i la família del Rei van acompanyar ahir la Reina, el dia del seu 70è aniversari, al concert que va oferir a la Fundació Albéniz el director d'Orquestra Zubin Mehta. En acabar el concert, dedicat a Mozart i interpretat per l'Orquestra de Cambra de l'Escola Superior de Música Reina Sofia amb la jove de 23 anys Ana María Valderrama com a violí solista, Mehta va dirigir diverses versions de l'"Aniversari Feliç". El músic, nascut a Bombai, es va dirigir a la Reina per indicar que li anaven a oferir "un petit regalet".

L'Orquestra va tocar la tradicional melodia d'aniversari al ritme de la música de Bach, Mozart, Beethoven i Wagner, i d'Hongria i Viena, que va provocar que el públic la seguís picant de mans i un prolongat aplaudiment al final, amb els Reis dret, agraint el detall somrients i encantats. Prèviament, a la seva arribada a la plaça d'Orient, on hi ha la nova seu de la Fundació -l'auditori es va inaugurar ahir- hi havia més de 200 ciutadans, que van aplaudir i felicitar la reina Sofia, cridant "Visca la Reina!", i que la van esperar fins a la sortida.

A l'entrada de l'edifici els Reis van ser saludats per les ministres de Ciència i Tecnologia, Cristina Garmendia, i d'Habitatge, Beatriz Corredor, així com per la directora de l'Escola, Paloma O'Shea. La Família Reial -els Reis, els Prínceps d'Astúries, la Infanta Elena i els Ducs de Palma- van posar al vestíbul de la Fundació Albéniz abans de passar a l'interior de l'auditori, on esperaven ja els germans de la Reina, Constantí de Grècia, amb la seva dona Ana María, i la princesa Irene.

Entre els convidats, que van seguir el concert a la llotja de l'auditori de la Fundació, inaugurat ahir, van estar al costat de la Família Reial el rei Miquel de Romania, la duquessa de Badajoz, els ducs de Sòria, la reina Noor de Jordània i Farah Diba, viuda del Xa de Pèrsia (avui l'Iran). També van acompanyar la Reina en un dia tan especial els seus nebots Alexia i Nicolau de Grècia; Simonetta Gómez Acebo i el seu marit, José Sastrón, i Ana i Alfonso Zurita.

Abans de compartir un vi d'honor amb els convidats, la Reina Sofia va acompanyar Mehta en la inauguració d'una aula de diferents usos múltiples de l'Escola que portarà el nom del director d'Orquestra.

La Reina va celebrar el seu 70è aniversari amb el més important de la seva vida, la seva família, i la seva principal afició, la música. Ahir a la nit, els Reis, les seves famílies i els amics més pròxims van celebrar en la intimitat del Palau de la Zarzuela l'aniversari de la Reina Sofia.