Alguns estats considerats clau en les eleccions presidencials dels Estats Units van registrar ahir problemes amb les màquines electròniques de votació, van informar diversos observadors i mitjans de comunicació nord-americans. Segons aquestes fonts, les màquines electròniques de votació en alguns centres electorals de Pennsilvània, Ohio, Florida, Virginia i Nova Jersey no van funcionar adequadament, fet que va provocar un llargs temps d'espera per emetre el vot.

Tots aquests estats són decisius per arribar la Presidència del país i tant John McCain, candidat republicà, com Barak Obama, demòcrata, van centrar-hi bona part de la seva campanya.

Els problemes més comuns denunciats per organitzacions d'observadors electorals i voluntaris van ser dificultats per encendre les màquines en alguns centres, o màquines que es van apagar inexplicablement enmig del procés de votació. A Richmond i Fairfax, Virgínia, la CNN va informar que alguns centres de votació van haver d'oferir als votants paperetes tradicionals a causa del mal funcionament de les màquines.

Una cosa semblant va succeir en una localitat del nord de Nova Jersey, però la falta de previsió va motivar que les paperetes s'esgotessin poc després d'obrir-se els centres electorals i les autoritats van haver de començar a fotocopiar-les ràpidament.

A Florida, molts votants van informar de «serioses» incidències amb les màquines de votació amb pantalla tàctil, especialment en el comtat de Hillsborough. En total, aquest estat va registrar 1.400 queixes dels electors. A Princeton, Nova Jersey, un votant va informar que possiblement va votar dos cops a causa d'un error de la màquina, però va ser impossible provar-ho