Si l'episodi formés part del guió d'un thriller no faltarien crítiques a una trama que podria pecar de falta de versemblança per exagerada. Però la realitat, sovint, supera la ficció. Va succeir dimarts a la cafeteria de l'hotel València Palace, abans de les deu del matí. Dos agents del grup de delictes econòmics de la policia judicial van procedir a identificar i detenir dues persones que s'havien fet passar per empresaris per, suposadament, parar una trampa al lletrat José Luis Vera, el despatx del qual representa la Unió de Consumidors d'Espanya (UCE), que porta l'acusació en el cas Fabra.

L'advocat, que va ser magistrat a l'Audiència Provincial, va presentar dimarts a la tarda una denúncia per possibles delictes d'"amenaces, coaccions i revelació de secrets de la seva intimitat" contra els dos falsos industrials, que, en ser identificats per la policia, van mostrar un carnet de premsa d'Intereconomia, grup mediàtic ultraconservador. Els agents els van traslladar de l'hotel a la comissaria, on van prestar declaració. En no constar en aquests moments denúncia judicial, els dos suposatos empleats d'Intereconomia no van ser detinguts ni van passar a disposició judicial.

La policia va confiscar un ordinador portàtil, una agenda gravadora, que podria portar incorporada una càmera oculta, així com un anell de diamants. Un regal que qui es va fer passar per gerent de la falsa empresa va oferir a l'advocat com a "detall" per a la seva dona i que el lletrat va rebutjar rotundament, abans d'avisar la policia -que vigilava l'escena- del caire que estava prenent l'assumpte, fet que va motivar la intervenció dels agents, que van rebentar un muntatge contra el qual havien preparat un dispositiu la nit anterior en ser alertats pel mateix José Luis Vera.

La policia va tornar després el material als presumptes periodistes, segons fonts de la investigació. Es dóna la circumstància que el passat 13 de setembre quatre persones adscrites a informatius d'Intereconomia TV van protagonitzar un escàndol en complicar-li la vida, després d'un ple de la Diputació de Castelló, a una reportera del Caiga quien Caiga, de La Sexta, per evitar que preguntés a Carlos Fabra per la causa que té oberta des de fa cinc anys al jutjat de Nules per diversos delictes contra l'Administració Pública i frau fiscal.

El rocambolesc capítol dels presumptes periodistes d'investigació ficats a empresaris per parar una trampa, segons la denúncia, es produeix just quan la investigació judicial del cas Fabra -alentida pel relleu de vuit jutges i quatre fiscals i l'estratègia dilatòria de la causa seguida per la defensa- s'ha reactivat amb la irrupció en escena dels pèrits d'Hisenda i de la Fiscalia Anticorrupció per repassar amb lupa els ingressos en comptes del president de la Diputació de Castelló i els seus familiars.

Aquest últim capítol dels presumptes caçadors caçats va començar a escriure's dilluns 3 de novembre, quan, cap a la una del migdia, van acudir al despatx professional Latorre Iuris, on treballa Vera, dues persones que es van identificar, en conversa amb la secretària, com Alberto S. P. i Raúl B. En no poder ser atesos, van deixar una targeta de visita en la qual Alberto S. P. apareixia com a gerent de l'empresa FG Facsoil Group. S. P. és empleat d'Intereconomia, segons fonts de la investigació, que no van confirmar la identitat de Raúl B.

Reunió en una cafeteria

El pretext de la visita al despatx era contractar Vera com a assessor jurídic de l'empresa, que, segons van dir, havia de traslladar-se a València. En rebre l'encàrrec de la secretària, Vera va trucar a Raúl B. per telèfon i aquest el va informar de l'interès que la seva empresa tenia a contractar-lo i que acudien a ell per "recomanació de Tomás i Valiente". Les dues parts van quedar a veure's l'endemà, dimarts, a dos quarts de nou del matí a la cafeteria del València Palace, on els suposats empresaris deien allotjar-se.

Aviat va sospitar José Luis Vera de les intencions dels inesperats clients, principalment quan va comprovar que l'empresa no existia, les identitats dels seus contactes no corresponien a cap administrador i el codi postal era de Puertollano.