Un terrorista suïcida va causar ahir nou morts i uns quaranta ferits en un atemptat perpetrat a Vladikavkaz, la capital d'Ossètia del Nord, segons van informar les autoritats d'aquesta república nord-caucàsica russa. Prèviament, les autoritats havien informat que onze persones havien mort en l'explosió, mentre que la Fiscalia, que va confirmar l'atemptat terrorista, havia parlat d'almenys vuit morts i més d'una vintena de ferits.

"No hi ha cap dubte que es tracta d'un atemptat terrorista, perquè al lloc dels fets es van trobar restes d'un artefacte explosiu", va explicar Chermén Zanguíev, representant de la Fiscalia d'Ossètia del Nord. El funcionari va indicar que presumptament l'explosió es va produir al costat d'una parada d'autobús, situada en un dels carrers més concorreguts de la ciutat, i no dins d'un microbús, com es va informar en un primer moment.

"És probable que l'explosió s'hagi produït al nivell de la cintura d'una persona, que pujava o s'acostava al microbús", va afegir Zanguíev, qui va afegir que la potència de la bomba va equivaler a entre 300 i 500 grams de trilita. De moment, se sap que entre els morts hi ha sis dones, entre elles una adolescent de 15 anys.

"Al lloc de l'explosió s'ha trobat el cap de la presumpta terrorista suïcida", va indicar, per la seva part, el president nord-osseta, Teimuraz Mamsurov, qui va confirmar que l'explosió es va produir a l'exterior del microbús, ja que a l'interior no es van trobar marques de la col·locació de l'artefacte.

El president nord-osseta va anunciar que prestarà tota l'ajuda necessària a les famílies de les víctimes i, després de presidir una reunió urgent dels serveis de seguretat, va ordenar que demà sigui dia de dol oficial.

Des de Moscou, el president de Rússia, Dmitri Medvédev, va encomanar al Servei Federal de Seguretat (FSB, antic KGB) investigar els fets de Vladikavkaz, al mateix temps que va ordenar augmentar les mesures de seguretat a tota la regió. Aleksandr Bórtnikov, director de l'FSB, ja havia advertit el passat 14 d'octubre durant una reunió del Comitè Antiterrorista Nacional de l'amenaça d'atemptats terroristes al Caucas Nord.

"El Comitè Antiterrorista Nacional ha estat informat de l'amenaça de possibles actes terroristes a les zones adjacents a Abkhàzia i Ossètia del Sud, així com de la intenció de grups clandestins de desestabilitzar", va afegir.