El periple del fill de Bin Laden sembla no tenir fi. El govern d'Egipte va expulsar ahir a Omar bin Laden, fill del líder i fundador de la xarxa Al-Qaida, després que Espanya i el Regne Unit li neguessin asil polític la setmana passada. Ahir viatjaba cap a Qatar, on, com a ciutadà saudita, sembla que no hauria de tenir cap problema per entrar.

Les autoritats egípcies han rebutjat concedir asil a Omar bin Laden, fill del cap de la xarxa terrorista Al-Qaida, Ossama bin Laden, i ahir, juntament a la seva dona, volava rumb a la capital de Qatar (Doha). Omar Bin Laden, que viatja amb passaport de l'Aràbia Saudita, ja havia demanat asil a Espanya la setmana passada quan va arribar a l'aeroport de Barajas procedent de la capital egípcia dilluns passat, al·legant que no se sentia segur "ni a Egipte ni en cap país de la zona". Les autoritats britàniques també havien negat prèviament l'asil a la parella. "D'acord amb la llei espanyola, que és pràcticament idèntica a les europees, no està inclòs en cap dels suposats que li permetrien tenir asil polític a Espanya. Per tant, se li ha denegat l'asil", va manifestar el ministre d'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba. A més, el Ministeri va assegurar que se li negava la sol·licitud a Omar bin Laden, de 27 anys, perquè no considera que corri perill a Egipte.

En una carta, difosa després de la seva sortida de Madrid, la parella va assegurar que l'únic motiu pel qual Omar va sol·licitar l'asila a Espanya és perquè la seva vida està en risc a Egipte i en qualsevol país islàmic pel seu rebuig als ideals terroristes del seu pare.