Com a mínim vuit persones van morir i una setantena més van resultar ferides ahir després d'un atac suïcida dels talibans contra un comboi dels EUA que transitava per un mercat a la ciutat afganesa de Jalalabad, que en aquell moment era ple de gent. Entre els morts hi ha un soldat de l'exèrcit dels EUA, segons va informar un portaveu militar. L'autoria de l'atemptat va ser reclamada per les milícies talibans, que obren així un nou front d'atac, i que demostren la força que estan guanyant.

Ghafoor Khan, portaveu de la policia local, va declarar que en el moment de l'atemptat el mercat pel qual transitava el comboi era ple de gent comprant i venent, i de molts animals. L'explosió es va produir quan el comboi de les tropes de la coalició liderada pels EUA transitava per una carretera als afores de Jalalabad, capital de la regió de Nagarhar. Mentre que la policia afganesa parlava de vuit morts, el nombre de defuncions va ser de com a mínim 11 si es tenen en compte fonts oficials citades per l'agència China Xinhua, i altres mitjans com Al Jazeera elevaven el nombre de víctimes a un mínim de vint.

D'altra banda, dimecres van morir dos soldats britànics pertanyents a la Royal Marines en un atemptat que va tenir lloc dimecres. Tots dos van morir després que un artefacte explosiu es dirigís directament cap al seu vehicle al sud de l'Afganistan.