El Senat dels EUA no va permetre ahir prendre possessió del seu escó a Roland Burris, elegit pel governador d'Illinois per substituir a la Cambra Alta el president electe Barack Obama. Envoltat de molts periodistes i fotògrafs, Burris va explicar que el Senat va rebutjar-li l'entrada, però que juntament amb el seu advocat analitzarà les opcions per accedir a l'escó que va deixar vacant Obama en guanyar la presidència.

Burris, un exfiscal general d'Illinois, va ser nomenat successor d'Obama pel governador Rod Blagojevich, acusat de corrupció per intentar vendre al millor postor aquest escó. En la seva tercera aparició davant els periodistes des que va sortir de Chicago dilluns a la tarda, Burris va afirmar que se li va explicar que les seves credencials no estaven en ordre i no seria acceptat com a membre del Senat.

L'exfiscal general va afirmar que no busca "cap tipus de confrontació" amb els senadors per accedir a l'escó, però el seu advocat, Timothy W. Wright III, va assegurar que el rebuig de l'entrada de Burris en el ple de la Cambra Alta per jurar el càrrec constitueix un acte "indegut".