Laura Dekker, la jove holandesa de 14 anys que volia donar sola la volta al món en un veler, ha ?desaparegut del seu domicili familiar, segons van recollir els mitjans holandesos.

L'adolescent va saltar a la fama l'estiu passat quan el seu pla de recórrer el món en vaixell va ser bloquejat per un jutjat de menors de la ciutat d'Utrecht, que va retirar parcialment la custòdia al seu pare, qui havia autoritzat el viatge. La Laura, que vivia amb el seu pare a la localitat de Maurik (prop d'Utrecht), va desaparèixer divendres passat, segons van dir fonts familiars a la cadena de televisió holandesa NOS. L'adolescent va deixar una carta al seu pare, encara que aquest no ha volgut pronunciar-se sobre el seu contingut i afirma que no coneix el parador de la seva filla.

A l'agost, els jutges van decidir retirar la custòdia parental i concedir-la al Jeugdzorg (Institut de la Infància, òrgan local encarregat de protegir els menors), que s'encarregaria de decidir si la nena està en condicions d'embarcar-se en la seva aventura en solitari al voltant del món. El tribunal va assignar a la citada institució la vigilància de la petita fins a juliol de 2010, i l'adolescent ja havia anunciat la seva intenció d'embarcar-se en la seva aventura tres mesos més tard.

Deker ja havia emprès abans viatges més curts en solitari, i al maig va ser detinguda per la policia britànica a la seva arribada al port de Lowestoft, després de travessar el Canal de la Mànega tota sola.

Les autoritats britàniques van considerar massa perillós deixar la nena fer el viatge pel seu compte i van informar al seu pare, qui es va desplaçar a terres britàniques a treure la seva filla del centre de ?menors on va ser internada i permetre-li navegar sola cap a Holanda.