El president de Bolívia, Evo Morales, va sorprendre avui a l'assegurar que el menjar transgènica és la responsable de les "desviacions" dels homes cap a l'homosexualitat i de la calvície a Europa.

En la inauguració de la cimera social que celebra al seu país per discutir sobre el canvi climàtic, Morales va carregar contra els transgènics amb aquestes afirmacions i altres sobre els perjudicis a la salut causats per la Coca Cola i la patata holandesa.

El mandatari va defensar les seves idees, afirmant que no eren invents, sinó informació provada i, en alguns casos, com el de Coca Cola, fruit de la seva vivència, que va relatar als assistents a l'esdeveniment celebrat a Tiquipaya, localitat veïna a Cochabamba (centre) .

Va començar amb els pollastres. Segons el president bolivià, les aus de granja que són engreixades amb hormones femenines té conseqüències en qui les consumeix.

"El pollastre que mengem està carregat d'hormones femenines. Per això, quan els homes mengen aquests pollastres, tenen desviacions en el seu ésser com a homes", va dir Morales, provocant el riure dels milers d'assistents a la inauguració de la Conferència Mundial dels Pobles sobre el Canvi Climàtic i els Drets de la Mare Terra.

Va afegir que, per culpa dels pollastres i del bestiar boví criat amb hormones, les nenes desenvolupen prematurament el bust.

Des que coneix aquesta informació, el mandatari rebutja els pollastres de granja i s´alimenta exclusivament amb animals "criolls", lliures de transgènics.

També va fer una anàlisi sobre les conseqüències d'aquests aliments en la calvície i va profetitzar que "en cinquanta anys tothom serà calb".

"La calvície, que sembla normal, és una malaltia a Europa, gairebé tots són calbs. I és per les coses que mengen. Mentrestant, en els pobles indígenes no hi ha calbs, perquè mengem altres coses", va assegurar Morales, que va posar com a exemple la seva abundant cabellera, tot i els cinquanta anys complerts.

Va seguir el seu atac contra les patates holandeses, un aliment que, segons Morales, tot i ser "grans i boniques", té hormones de peix, el que fa que no serveixin per menjar bé.

"La nostra papa originària està satanitzada", va protestar Morales al recordar que les diverses variants de patates locals es mengen fins i tot amb closca, a diferència de l'espècie holandesa que, segons va dir, en la seva coberta té el "verí" concentrat i s´ha de pelar.

També va atacar la Coca Cola, la beguda estrella dels Estats Units.

"Tots prenem Coca-Cola lamentablement", va dir per després explicar que, a Bolívia, és comú que un lampista amb problemes per netejar els vàters, després de fracassar amb els seus instruments, utilitzeu aquest refresc per desencallar les canonades.

"Imaginin què químic tindrà la Coca Cola", va preguntar per, tot seguit, explicar una anècdota dels anys 90, quan va beure diversos gots d'aquesta soda quedant molt afectat en la seva salut, mentre que els seus companys de taula van ingerir molta "chicha" ( beguda fermentada de blat de moro que embriaga) sense problemes.

També va criticar els medicaments occidentals que, segons Morales, curen un mal, però provoquen dos més i qüestionar els danys ambientals causats pel plàstic enfront del tradicional plat bolivià de fang cuit.