Una missió tècnica del ministeri argentí de Relacions Exteriors viatjarà la setmana que ve a Madrid per reunir-se amb funcionaris espanyols i acordar mecanismes més flexibles en l'aplicació de les normes migratòries a Barajas. Aquest viatge és el resultat de l'encontre que van mantenir aquesta setmana a Buenos Aires el vicecanceller argentí, Alberto D'Alotto, i el secretari d'Estat espanyol d'Afers Estrangers i Iberoamèrica, Juan Pablo de Laiglesia, que van acordar noves reunions per evitar que es repeteixin incidents amb viatgers argentins.

El Govern de Cristina Fernández ha manifestat la seva preocupació perquè en els últims mesos s'han registrat diversos casos d'expulsió d'argentins que van arribar a Madrid amb suposades irregularitats en la documentació que exigeixen les autoritats espanyoles. Aquesta missió pretén aplicar criteris de flexibilitat.

L'últim cas és el de Nadya Quiroga, de 25 anys, qui va denunciar que va ser expulsada d'Espanya després de romandre 41 hores retinguda a Barajas, quan en realitat ella només pretenia fer escala a Madrid per volar a Alemanya, el seu destí final.