Un restaurant de Marbella ha col·locat cartells a la vidriera de l'establiment que dóna a l'exterior en els quals anuncia que no aplicarà la llei antitabac, normativa que qualifica de "cortina de fum creada pel nostre Govern per tapar set anys de destrucció massiva d'Espanya". L'Asador Guadalmina, situat a la urbanització del mateix nom al nucli de població de San Pedro Alcántara, llueix sengles cartells on adverteix que, "davant la imminent entrada en vigor" d'aquesta llei, com a negoci privat no l'aplicarà, fent ús del que entén com els seus "drets".

Els cartells conclouen amb una petició de "disculpes a tota aquella persona que se senti perjudicada". Ahir es podien veure persones fumant dins de l'establiment, situat a un centre comercial.

L'endemà de l'entrada en vigor de la nova llei, Facua-Consumidors en Acció va presentar a Sevilla la seva primera denúncia pel seu incompliment, registrat a la capital sevillana, i va advertir que més de 300 usuaris ja han denunciat les vulneracions de la norma en les primeres hores de funcionament de la pàgina web de l'organització. Així, el portaveu de Facua, Rubén Sánchez, va explicar que la capital andalusa ha destacat durant els cinc anys de vigència de l'anterior normativa antitabac per l'absència de controls sobre el seu compliment.

De fet, molts ciutadans es resisteixen a acatar el contingut de la normativa antitabac i segueixen fumant, malgrat les prohibicions, a recintes hospitalaris. Per aquest motiu, la ministra de Sanitat, Leire Pajín, va recordar als ciutadans que "poden denunciar aquell que estigui incomplint la llei", tot assegurant que "confia en el compliment per part dels ciutadans".