Montilivi es vestirà de gala demà per viure el partit més esperat de l'any. La visita del Betis, combinada amb l'excel·lent trajectòria de l'equip fa preveure una tarda de futbol històrica a l'estadi sigui quin sigui el resultat. Els jugadors de Raül Agné han provocat amb el seu rendiment que l'afició somiï amb disputar el play-off d'ascens a Primera. Una fita del tot inimaginable només cinc anys enrere per a Jose, Dorca, Chechu i Serra, que ja vestien de blanc-i-vermell. Demà, en un Montilivi ple a vessar, tindran al davant els Emaná, Rubén Castro, Salva Sevilla i companyia, però fa cinc temporades, el rival era el Cornellà i l'escenari la Via Fèrria. Aquell 12 de març de 2006, el Girona es va imposar per 0-3 i Chechu va marcar dos gols (l'altre va ser de Planagumà). En aquella temporada 05-06 el Girona complia el seu primer any a Tercera després d'un descens traumàtic. De la mà de Domènec Torrent, el Girona era líder indiscutible de la categoria amb 10 punts sobre el quart classificat. Jose, Dorca, Chechu i Serra eren algunes de les peces d'un equip que es quedaria a les portes de l'ascens en la promoció contra l'Eldenc i que també comptava a les files amb altres jugadors que han arribat a 2a A com Matamala o Felipe Sanchón. "Hem treballat molt per ser aquí. Aquell any no vam pujar però vam insistir-hi i ho vam fer l'any següent. Després vam ascendir a 2a A i tampoc ens vam quedar de braços plegats. Hem pencat de valent per ser aquí i ho seguirem fent per deixar el Girona al més amunt possible", reflexiona Jose que, juntament amb Dorca i Chechu, completen enguany la seva sisena temporada a l'equip. Segurament la humilitat que transmeten tots quatre és el seu gran secret per seguir jugant i sent titulars a 2a A com ho feien a Tercera. La serenor de no caure en l'autocomplaença i no perdre mai de vista els seus orígens de ben segur que també hi ha ajudat. En aquest sentit Dorca assegura que una altra de les claus és "l'esperit de sacrifici i l'experiència de saber que costa molt arribar al futbol professional. "Som conscients d'on venim i això és un valor afegit que fa que mai abaixem el ritme", diu.

Chechu "mai" hauria pensat jugar en una categoria que sí que "imaginava" com podia ser. Com els seus companys, el de Sarrià es mostra "orgullós" de la seva trajectòria al Girona (hi duu 10 temporades) i destaca que l'important és "creure-t'ho". Cap dels tres té gaire fresc a la memòria el partit a Cornellà però Jose sí que té clar que "és més complicat jugar a Tercera que a 2a A" a causa bàsicament dels camps petits i de gespa sintètica.

En la seva tercera campanya seguida, s'han convertit en clàssics de la categoria. Així, Jose acumula 87 partits, Chechu 78 i Dorca 101. El garrotxí és el símbol de "l'adaptació" de tots a la divisió de plata. S'ho han guanyat a pols i a còpia de molta suor. "Donem el nivell i hem de continuar així. Si hem passat de jugar a Tercera a fer-ho a 2a A és perquè ens ho mereixem", diu l'ex del Palamós.

Ni Messi ni Cristiano Ronaldo

Albert Serra també ha crescut al costat del Girona i ha estat testimoni directe del pas del club al professionalisme més pur i dur i, al mateix temps, de la transformació que ha experimentat i continua fent-ho, l'estadi de Montilivi. El banyolí ha tornat aquesta temporada després d'un any al Llevant i ho ha fet amb els valors de sempre. Els mateixos que el van dur del Banyoles al Figueres i que el fan ser titular en la majoria d'equips on ha estat. "El dia que perdem els nostres valors, deixarem de ser útils perquè no som ni Messis ni Cristianos Ronaldos", reflexiona Serra, que aposta per no oblidar els orígens i seguir treballant per consolidar l'equip de la terra a la LFP.