El portaveu de CiU a Madrid, Josep Antoni Duran i Lleida, ha defensat aquest dimecres al Ple del Congrés que el govern espanyol ha d´engegar una campanya per promocionar l´horta espanyola. Després de preguntar al president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, per les ajudes anunciades per la Unió Europea pels productors europeus, considerada "insuficient" des de l´Estat, Duran ha assegurat que s´ha de recuperar el prestigi dels productes espanyols malmesos després de l´alerta per ´E.coli´ que va despertar Alemanya.

"És el moment de recuperar el prestigi dels nostres productes i recuperar la confiança del consumidor i això es fa amb campanyes explícites a l'Estat, els mercats comunitaris i els mercats extracomunitaris", ha sentenciat Duran, que també ha reclamat contactes amb les autoritats russes i d'altres països perquè obrin de nou les seves fronteres.

Josep Antoni Duran Lleida ha advertit, d'altra banda, del "desastre" per al sector que ha suposat aquesta crisi, amb una caiguda generalitzada de preus, i no només del cogombre, com ho mostra la devaluació de la ceba en un 150 per cent o del carbassó en un 60 per cent.

Duran ha vist "correcta" la decisió del govern espanyol de rebutjar la primera compensació proposada per la UE per "insuficient", perquè no arriba a compensar els efectes de la "tan insensata declaració" feta per les autoritats d'Hamburg.

Sobre això, el portaveu de CiU ha assenyalat que en lloc d'aquestes autoritats hauria d'haver estat Brussel·les l'única administració amb potestat per emetre una declaració sobre la infecció del bacteri 'E.coli'.