Guerra a Líbia

El fill de Gaddafi, disposat a convocar eleccions

Saif a l'Islam, considerat el successor del seu pare, diu que podrien celebrar-se en tres mesos

 18:56  
Líbia continua immersa en la guerra entre fidels a Gaddafi i rebels.
Líbia continua immersa en la guerra entre fidels a Gaddafi i rebels. EFE

ACN | ROMA El fill del líder libi Moammar al-Gaddafi creu que el millor per Líbia és organitzar unes eleccions i que, si el seu pare perd, deixi el poder però en cap cas marxi a l'exili. "Les eleccions podrien organitzar-se d'aquí a tres mesos. Com a màxim a finals d'aquest any, i acceptaríem observadors internacionals per garantir la transparència del procés", ha afirmat Saif al-Islam, el segon fill d'al-Gaddafi, en una entrevista publicada al diari italià 'Corriere della Sera'. La proposta de convocar eleccions s'afegeix a altres anuncis del govern libi per tal de convèncer les potències occidentals de la voluntat de canvi, i així aturar els atacs aeris sobre les forces fidels al govern.

"No tinc cap dubte que una gran majoria dels ciutadans libis donen suport al meu pare i veuen els insurgents tal i com són: fonamentalistes islamistes fanàtics, terroristes amb suport estranger," ha comentat al-Islam al diari.

Quan se li ha demanat si al-Gaddafi marxaria a l'exili en cas que perdés les eleccions, el fill d'al-Gaddafi ha exclamat que no. "No hi ha motiu, el meu pare no marxarà mai de Líbia, perquè aquí ha nascut i aquí vol ser enterrat", ha defensat.

L'oferta de convocar eleccions, però, no ha aconseguit aturar els grups opositors del govern, que continuen amb la intenció d'avançar cap a Trípoli amb l'ajuda dels atacs aeris de les forces aliades.

La intervenció de l'OTAN, però, no està donant els fruits esperats. Els avançaments dels insurgents cap a la capital no han tingut èxit, tot i que les forces occidentals porten setmanes atacant la residència d'al-Gaddafi i altres objectius militars. Al-Gaddafi segueix al poder, després de 41 anys governant el país petroler.

Declaració d'Independència

 
Consultori

Puigdemont al Parlament

Carles Puigdemont pot declarar la independència aquesta tarda però no ha aclarit si serà simbòlica o efectiva - El Govern espanyol, amb el suport del PSOE i Cs, diu que està disposat a prendre «les mesures que calguin» per evitar que tiri endavant


Enllaços recomanats: Premis cinema