El director de Trànsit a Catalunya, Joan Aregio, ha celebrat aquest divendres que el govern espanyol hagi recuperat el límit dels 120 per hora, tot i que ha apuntat que un dels factors per no prorrogar el límit a 110 és que el ministre Alfredo Pérez Rubalcaba serà candidat socialista a la Moncloa.

El vicepresident primer i ministre de l'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha anunciat aquest divendres que a partir del pròxim 1 de juliol tornarà a estar vigent el límit de la velocitat a 120 per hora en autopistes i autovies perquè l´executiu entén que ja "no té sentit "mantenir els 110 per hora en baixar el preu del petroli.

En declaracions a Efe, el director del Servei Català de Trànsit (SCT), Joan Aregio, ha celebrat la decisió del govern espanyol de no prorrogar la limitació a 110 per hora, a la qual l'executiu català s'ha oposat des que es va començar a aplicar el passat 7 de març amb l'objectiu de rebaixar la factura energètica a l´Estat.

Aregio ha manifestat que ara "tot torna a la normalitat", ja que la reducció de la velocitat a 110 per hora "no tenia sentit".

Segons el responsable de Trànsit a Catalunya, hauria estat millor apostar per l´"autoregulació" dels conductors per reduir la velocitat i el consum de carburant.

Segons la seva opinió, el fet que Rubalcaba sigui el candidat del PSOE a la Moncloa ha incidit a l'hora que el govern espanyol hagi decidit finalment no prorrogar una mesura que "socialment no era molt compresa".

Des d'un primer moment, el Govern de Mas va mostrar el seu rebuig a la reducció a 110 per hora, i fins i tot el conseller d'Interior, Felip Puig, partidari d'elevar la velocitat en alguns trams d'autopista fins als 130 per hora, va arribar a afirmar que no seria una mesura que ajudaria a l'estalvi de combustible ni a la millora de la mobilitat.

En qualsevol cas, Aregio ha assegurat que a Catalunya els conductors han respectat de forma generalitzada el límit a 110, ja que no s'ha registrat un augment de multes.