Un total de 590 persones han resultat ferides en els enfrontaments que van començar aquest dimarts i han continuat aquest dimecres entre manifestants i policies al centre del Caire, segons ha informat el viceministre de Sanitat egipci, Adel Adawi.

Adawi, citat per l'agència oficial de notícies Mena, ha explicat que 75 dels ferits han estat traslladats a nou hospitals, mentre que els altres han estat atesos en ambulàncies i per metges apostats als llocs dels incidents.

Els enfrontaments es van desencadenar dimarts a la nit en ser atacats i arrestats suposats familiars de les víctimes de la Revolució del passat 25 de gener als que no es va permetre entrar en un acte d'homenatge als màrtirs d'aquestes protestes.

Segons el viceministre de Sanitat, la majoria dels ferits han estat donats d'alta després d'haver rebut l'atenció mèdica adequada.

Adawi va explicar que al voltant de 23 ambulàncies es troben en Tahrir per atendre les víctimes o traslladar-les als hospitals si necessiten més tractament mèdic.

D'altra banda, els policies van detenir nou persones per l'acusació d'haver instigat a la nit els disturbis ocorreguts a prop del teatre Al Pilota, on se celebrava l'acte d'homenatge a les víctimes, segons fonts policials citades per Mena.

Els detinguts seran presentats a la Fiscalia Militar, que començarà un interrogatori per conèixer les raons dels enfrontaments.

Després dels arrestos que van ocórrer al teatre, nombrosos manifestants enfadats es van dirigir a la plaça Tahrir i van intentar atacar la seu del Ministeri de l'Interior, als voltants començar violents enfrontaments que continuen fins ara.