El mal d'Alzheimer és la malaltia més temuda pels espanyols després del càncer, segons un estudi en el qual el 23,6 per cent de la població es mostra preocupada de desenvolupar aquest trastorn neurodegeneratiu.

L'informe de l'Associació Alzheimer, presentat avui en una conferència internacional sobre la malaltia que es porta a terme aquesta setmana a París, revela que, encara que el temor a patir aquesta malaltia augmenta amb l'edat, arriba al 13% dels enquestats d'entre 18 i 34 anys.

El càncer encapçala la llista de malalties que més por provoquen, amb un 48,5% de respostes afirmatives -el percentatge més elevat dels cinc països enquestats: França, Alemanya, Polònia, Espanya i Estats Units -mentre que l'atac al cor se situa en tercer lloc amb el 17%.

A més, el 83% dels espanyols creu que el govern central hauria d'invertir més en investigació de nous fàrmacs contra l'Alzheimer, el percentatge més elevat de tots els països enquestats.

Tot i la por expressada cap a aquesta malaltia, més de vuit de cada deu espanyols admeten que acudirien al metge en cas de patir pèrdues de memòria.

"Aquesta predisposició a fer-se un diagnòstic és encoratjadora, encara que es necessita una major sensibilització pública" al problema, ha assegurat el director executiu de l'associació responsable de l'estudi, Jean Georges, en un comunicat.

Per Georges, el nombre "esglaiador" de persones que es veuran afectades en el futur d'Alzheimer, juntament amb la càrrega econòmica que suposarà per a les famílies i els països en el context actual d'envelliment de la població, fa que es pugui definir com "la malaltia d'aquesta generació".

l'avanç de la malaltia.