L'elecció del nou líder del PSOE està provocant un interessant ball de xifres entre ambdues candidatures. Pels partidaris de la candidatura d'Alfredo Pérez Rubalcaba a la Secretaria General del PSOE, la previsió és superar en 65 delegats als de Carme Chacón, de qui els partidaris defensen tenir el suport de la majoria dels elegits en tot el país. Fonts de la candidatura de Rubalcaba van avançar una estimació que preveu un total de 316 delegats a favor seu, 251 a favor de l'exministra de Defensa i 28 encara no decantats per al 38è Congrés Federal que celebrarà el partit el febrer a Sevilla.

Aquesta dada no és compartida per partidaris de Chacón, que asseguren tenir majoria després del canvi de tendència aconseguit a la Comunitat Valenciana, on asseguren haver obtingut la victòria en tres províncies. En total, la candidatura de Chacón considera que ha superat al seu rival en almenys onze províncies fins ara.

Per la seva banda, la candidatura de Rubalcaba estima que almenys sis comunitats autònomes han apostat clarament per ell fins ara.