Jaime de Marichalar s'enfronta a una multa de fins a 3.000 euros per una falta greu, prevista en el Reglament d'Armes, en permetre que el seu fill Felipe Juan Froilán utilitzés una arma de foc sense comptar amb llicència, a la qual tampoc pot tenir accés per ser menor de catorze anys. Així ho van assegurar fonts de la Guàrdia Civil, que van informar que, de ?moment, l'institut armat no ha obert una investigació per l'accident que va patir dilluns el fill gran de la infanta Elena, i pel qual roman ingressat en un hospital madrileny.

Va ser l'hospital de Sòria el que en un primer moment va atendre Froilán després de rebre un tret al peu, i aquest està obligat a enviar un comunicat de lesions al jutjat de guàrdia, que ha de decidir si remet el cas a la Guàrdia Civil perquè investigui els fets. En el cas que la Guàrdia Civil obri finalment una investigació per l'accident, és probable que els agents prenguin declaració a Jaime de Marichalar, que acompanyava el seu fill quan es va ferir al peu de manera fortuïta amb una escopeta de petit calibre. Així mateix, posat el cas que el titular de l'escopeta amb la qual Felipe Juan Froilán es va disparar al peu no fos el seu pare, també podria ser sancionat el propietari per defectes en la custòdia de la seva arma.

El Jutjat de guàrdia de Sòria va rebre l'informe mèdic de l'Hospital Santa Bárbara al migida. A partir d'ara, el Jutjat desenvoluparà els tràmits que habitualment porta a terme davant fets d'aquest tipus, van explicar fonts del Tribunal Superior de Justícia de Castella i Lleó (TSJCyL).

Els articles 105 i 109 del Reglament d'Armes estableixen una edat mínima de catorze anys per a l'ús d'armes de foc en qualsevol circumstància. Per part seva, l'apartat C de l'article 156, castiga amb fins a 3.000 euros "l'omissió, insuficiència o ineficàcia de les mesures o precaucions obligatòries per garantir la seguretat de les armes que posseeixin els particulars, als domicilis o llocs d'útilització".

Sense precaució

A més, el Reglament d'Armes preveu multes de 300 a 6.000 euros per la utilització de qualsevol classe d'arma de foc reglamentària, "amb omissió o insuficiència de les mesures o precaucions obligatòries per garantir la seguretat de les persones i de les coses".

Aquesta sanció comporta també la retirada de les armes i municions objecte de la infracció, així com de les llicències i guies de pertinença corresponents a les mateixes, durant un període màxim de dos anys.

Segons van informar fonts de la Casa del Rei, l'accident es va produir dilluns a la tarda al pati de la finca familiar de Sòria quan en unes pràctiques de tir, a Felipe Juan se li va disparar una escopeta i alguns perdigons van impactar contra la zona davantera del peu dret, entre els dits.