La Universitat de la ciutat siriana d'Alep va suspendre les seves classes de manera temporal després dels darrers actes de violència al seu campus, que van causar almenys quatre morts. A la seva pàgina web, aquesta universitat del nord de Síria va assenyalar que es reprendrà l'activitat de les facultats de ciències i de lletres el proper 13 de maig i va argumentar que la suspensió d'activitat fins a aquesta data està motivada per "les circumstàncies actuals".

Mentrestant, Emad Hosari, portaveu de la xarxa d'activistes Comitès de Coordinació Local, va assenyalar que almenys quatre persones van morir per trets i quinze van resultar ferides després que les forces de l'ordre intentessin reprimir amb gasos lacrimògens i trets les protestes contra el règim sirià a la Universitat.

Paral·lelament, Ismael, el fill de l'opositor sirià Ali Haidar, líder del Partit Nacional Sirià, va ser assassinat dimecres a la nit per un grup armat, va informar el diari estatal Al Baas. Segons el rotatiu, un grup armat, proveït amb armes automàtiques, va obrir foc contra la víctima i un amic seu a l'encreuament d'Al Mahnaya, a la carretera que uneix la localitat d'Homs (centre) amb Masyaf (centre).

El seu pare va afirmar que no necessitava els condols de ningú perquè la sang del seu fill "no és més valuosa que la de qualsevol sirià". "Aquells que porten armes no ens terroritzaran, ni ens silenciaran ni evitaran que treballem dia i nit per establir la pau i la seguretat a Síria", va afirmar Haidar.

En un altre ordre de coses, una llei aprovada pel Consell Nacional de Transició (CNT), actualment en el poder a Líbia, concedeix la impunitat als exrebels que van lluitar contra el règim de Moammar Gaddafi pels actes comesos "per tenir èxit o per protegir a la revolució", d'acord amb el text divulgat.

"No hi ha pena per als actes militars de seguretat, o les persones civils revolucionàries, amb la finalitat de tenir èxit o per protegir la revolució", d'acord amb l'article 4 de la Llei sobre "els procediments específics per al període de transició".