Almenys 23 soldats sirians van morir en enfrontaments amb els rebels a la ciutat d'Al Rastan, a la província central d'Homs, en un dels majors cops de l'Exèrcit Lliure Sirià (ELS) a les forces del règim de Damasc. El portaveu de l'ELS Sami Kurdi va explicar que entre els rebels va haver-hi tres morts i tretze ferits durant aquests combats, en els quals també van morir deu civils, entre ells una dona i dos menors.

Paral·lelament, un vehicle de la Missió de Supervisió de Nacions Unides a Síria (Unsmis) va rebre diumenge l'impacte d'una bala prop de la ciutat d'Homs, encara que cap dels observadors internacionals que anava al seu interior va resultar ferit, va informar avui el portaveu de l'ONU, Martin Nesirky.

Per altra banda, els països de la Unió Europea (UE) van acordar sancions contra tres persones i dues entitats pel seu suport al règim sirià i a la seva política de repressió. Els ministres d'Afers Estrangers de la UE, reunits en un Consell, van rubricat la mesura, que havia estat acordada prèviament pels ambaixadors dels vint-i-set.

Finalment, el ministre saudita d'Afers Estrangers, Saud al Feissal, va reconèixer que la confiança dels països del Golf en el pla de pau "ha començat a disminuir".