El fundador de WikiLeaks, Julian Assange, refugiat des del 19 de juny a l'ambaixada de l'Equador a Londres, no s'entregarà a la policia i romandrà a la legació, va informar la portaveu del seu equip de defensa. Assange, l'extradició del qual sol·licita Suècia sota l'acusació de delictes sexuals, està de "bon ànim" i es quedarà a la seu diplomàtica equatoriana mentre es processa la seva petició d'asil polític, va explicar la portaveu, Susan Benn.

L'informàtic australià, que va violar les seves condicions d'arrest domiciliari en refugiar-se a l'ambaixada de l'Equador, va indicar que ignoraria una citació policial perquè comparegués ahir mateix en una comissaria. Benn va puntualitzar que la seva decisió d'ignorar la citació no havia de ser interpretada com un senyal de "falta de respecte".

En refugiar-se a l'ambaixada equatoriana, Assange està sota protecció diplomàtica i la policia no pot detenir-lo. El fundador de WikiLeaks va buscar asil després d'haver esgotat al Regne Unit les vies legals per evitar el seu lliurament a Suècia, on se'l vol interrogar per suposats abusos sexuals a dues dones sueques el 2010. Estava previst que l'informàtic fos extradit a Suècia en els primers dies de juliol.

Assange, el portal del qal ha revelat milers de cables diplomàtics confidencials del Govern dels EUA, tem que les autoritats nord-americanes sol·licitin la seva extradició si és lliurat a Suècia.

Davant l'ambaixada de l'Equador, la seva portaveu va assenyalar que els advocats li han assessorat que no havia de respondre a la citació policial d'ahir, ja que, etenint en compte allò establert pel dret internacional, la petició d'asil polític té prevalença sobre la d'extradició.