L'organització WWF Espanya va decidir ahir eliminar dels seus estatuts l'article 6 en el que s'assenyala que el president fundador i d'honor de l'associació és el rei.

Així ho van decidir amb el 94 per cent dels vots a favor els socis d'aquesta organització, en una assemblea general extraordinària celebrada a porta tancada al jardí Botànic de Madrid, i sense accés als mitjans de comunicació.

WWF Espanya va informar d'aquesta mesura, que van votar a favor 226 socis, 13 en contra, un vot nul i cinc abstencions. El sistema de votació va permetre la representació de vot dels qui no havien assistit personalment.

Amb aquesta votació, els socis de WWF van apostar per eliminar la presidència d'honor dels estatuts, que el rei Joan Carles ostentava des de 1968, des de la fundació de l'organització a Espanya.

El secretari general a Espanya de WWF, Juan Carlos del Olmo, va assenyalar que el rei va ser nomenat llavors a proposta d'un grup de persones interessades en la naturalesa i en la caça, ja que en aquella època era freqüent veure "la naturalesa a través de la caça", però ara "l'organització ha evolucionat", va precisar.

La junta directiva de WWF/Espanya va decidir l'abril passat iniciar els tràmits per prescindir, si així ho desitjaven els socis, de figures honorífiques. En un comunicat, aquesta organització va explicar que aquesta assemblea havia tingut lloc després de l'"àmplia controvèrsia" creada en relació amb la cacera en la qual va participar el rei a Botswana.