Els sindicats CCOO, UGT i STAS van celebrar ahir una tensa taula de negociació amb la Junta de Castella-la Manxa sobre el futur dels seus treballadors públics. "Molts treballadors interins de la Junta de Comunitats ja figuren en el Portal de l'Empleat com a cessats, com a acomiadats a data 21 d'agost de 2012, és a dir, la jornada immediatament posterior de la taula de negociació", van denunciar els representants dels empleats.

Segons El Mundo, la Junta calculs que se suprimiran entorn del 40 per ent dels llocs de treball interins, circumstància que afectaria més de 330 empleats.

"El Govern de María Dolores de Cospedal dóna per fet, fins i tot abans que s'hagi portat a terme el tràmit de suposada "negociació", que aquestes places se suprimiran", van denunciar des de CCOO.

La proposta original de la Junta preveu l'acomiadament del 80% dels interins, 672 llocs de treball en total. El director general de la Funció Pública, Juan Manuel de la Fuente, va publicar el juliol la circular instrucció 5/2012 per la qual demanava aquest percentatge d'acomiadaments a totes les conselleries de la comunitat.

Providència desautoritzada

No obstant això, el seu superior, el conseller de Presidència i Administracions Públiques i mà dreta de Cospedal, Leandro Esteban, "ha desautorizat aquesta providència", segons el Sindicat de Treballadors i Treballadores d'Administració i Serveis de Castella-la Manxa (STAS).

La federació de serveis públics d'UGT ha promès les "protestes més contundents" contra "el major atac que s'ha produït contra l'ocupació pública a la regió de Castella-la Manxa".