Un centenar de persones va atacar ahir agents de la policia nord-irlandesa a Belfast per tercera jornada consecutiva en un altre brot de disturbis del carrer en relació amb la polèmica sobre la bandera britànica, va informar la BBC.

El canal públic va revelar que dotzenes de "lleialistes" (partidaris de la permanència de la província al Regne Unit) van llançar totxos i bombes de fum contra agents del cos de policia d'Irlanda del Nord (PSNI) a l'est de la ciutat. La policia va respondre a aquesta nova agressió amb canons d'aigua, segons aquesta informació.

Ahir al matí, al voltant de mil persones es van congregar als afores de l'ajuntament de la capital nord-irlandesa per mostrar el seu rebuig a la decisió de reduir el nombre de dies que s'onejarà la bandera britànica. Aquest nou enfrontament se suma als altercats ocorreguts els passats dijous i divendres protagonitzats per grups de joves protestants que han portat a terme una campanya de manifestacions des del passat 3 de desembre que han acabat amb violència. Aquell dia, per 29 vots a favor i 21 en contra els regidors van aprovar una moció del partit multiconfessional Aliança que permetrà que la bandera onegi només certs dies de l'any, tal com ocorre en altres edificis governamentals i al castell de Stormont, seu de l'Assemblea autònoma.

Fins ara, l'anomenada "Union Jack" onejava diàriament a la façana de l'ajuntament, motiu pel qual els regidors nacionalistes van demanar la seva retirada definitiva per crear "un ambient de neutralitat en una ciutat dividida".

Un portaveu de la PSNI va informar que nou agents van resultar ferits i 18 persones detingudes a l'est de Belfast i a la localitat de Newtownabbey -al nord de la capital nord-irlandesa- a conseqüència d'incidents violents ocorreguts divendres a la nit. Prop de "300 persones", segons la font, van resultar involucrades en aquests altercats a les zones de Castlereagh Street i Templemore Avenue, a la capital d'Irlanda del Nord, i a la localitat de Newtownabbey, al nord de Belfast. Segons els mitjans locals, es van registrar també tres amenaces de segrest d'automòbils a l'est de la ciutat de Belfast.