El Govern va acordar ahir recórrer l'euro per recepta, que la Comunitat de Madrid està cobrant des del passat 2 de gener, una taxa que també el PSOE va portar al Tribunal Constitucional, al considerar, en els dos casos, que la mesura vulnera la igualtat dels ciutadans. L'Executiu va acordar, així mateix, sol·licitar al Consell d'Estat un dictamen, en el termini de cinc dies, que comporta la petició de suspensió automàtica de l'aplicació de l'impost.

No obstant, la Comunitat de Madrid ja ha anunciat, a través del seu president, Ignacio González, que no tornarà els diners recaptats mitjançant el cobrament de la taxa encara que la mesura es declari inconstitucional. Després de conèixer la decisió del Govern, González la va qualificar de "molt respectable", però va insistir a defensar la mesura, perquè l'Executiu regional, va dir, "actua dins de les seves competències".

Como ja fes amb Catalunya, el Consell de Ministres va aprovar la presentació del recurs, encara que en el cas català ho va fer després d'esgotar un termini de sis mesos de negociació amb la Generalitat. La instauració de la taxa a Catalunya va ser reprovada pel Consell d'Estat que creu que "vulnera l'ordre constitucional", ja que les comunitats "no poden incidir, ni directa ni indirectament, en la fixació dels preus dels medicaments que són objecte de finançament públic".