Agents de la Policia Federal brasilera, en col·laboració amb la Comissaria General d'Informació de la Policia Nacional, van detenir a prop del seu domicili a Rio de Janeiro (Brasil) el presumpte membre d'ETA Joseba Gotzov Vizán González, àlies Potxolín, fugit des de 1991 després de la desarticulació del comando Biscaia d'ETA. L'arrest es va produir cap a dos quarts d'una hora local a la ciutat brasilera gràcies a una Ordre Internacional de Detenció dictada pel Jutjat Central d'Instrucció número 5 de l'Audiència Nacional per un delicte d'atemptat terrorista contra l'autoritat. L'etarra va preguntar als policies que el van arrestar sobre la possibilitat de demanar asil al país.

Joseba Gotzon Vizán González, nascut el 7 de maig de 1959 a Basauri (Biscaia), feia diversos anys que residia al Brasil amb documentació falsa facilitada per ETA. Formava part d'un comando legal armat sota la dependència del Comando Biscaia, els membres alliberats del qual eren Juan Carlos Iglesias Chouza, àlies Gaddafi, Félix Ignacio Esparza Luri, àlies Ana, i Juan María Ormazábal Ibargüen, àlies Turko. L'etarra es va establir primer a França i després a Mèxic el 1993, i finalment va arribar al Brasil el 1996. El Ministeri d'Interior va explicar que aquesta és la tercera detenció d'enguany i la número 36 des de l'inici de la legislatura.

En un altre ordre de coses, el Suprem va confirmar la condemna de tres anys de presó per al presumpte etarra Ibai Peña Balanzategui per cremar dos caixers de la Caixa Vital Kutxa, a Vitòria, el 13 d'agost de 2006, en estar provada la seva participació per les restes d'ADN trobades en una caputxa localitzada al lloc dels fets.

En el seu recurs davant el Tribunal Suprem (TS), Peña al·legava que l'objecte en el qual van aparèixer restes d'ADN "és mòbil i va poder ser utilitzat per altres persones".