El president dels Estats Units, Barack Obama, va afirmar a l'acte de nomenament del seu nou cap de Gabinet, Denis McDonough, que aquest és un dels seus consellers en els quals més confia. "Denis ha tingut un paper clau en cadascuna de les grans decisions de seguretat nacional. I és un dels meus més propers consellers i un en els que més confio", va assegurar Obama durant el nomenament a la Casa Blanca.

McDonough, fins ara conseller adjunt de seguretat nacional, substitueix Jack Lew, recentment designat per Obama secretari del Tresor després de deixar aquest càrrec Timothy Geithner.

Obama va explicar que McDonough va ser un actor principal en l'execució del pla per posar fi a la guerra de l'Iraq, i que va participar activament en el procés de transició i retirada de tropes de l'Afganistan.

En la famosa fotografia de la Sala de Crisi de la Casa Blanca el maig de 2011 en la qual el president assistia a l'intent de captura d'Ossama bin Laden, McDonough apareix a dos seients de distància del president, al costat de la secretària d'Estat, Hillary Clinton, presidint la taula durant l'operatiu que els Navy Seal van portar a terme al Pakistan, que va acabar amb la mort del líder d'Al-Qaeda.

El president va elogiar el seu nou cap de Gabinet, al qual va descriure com "un dur treballador, amb gran dedicació i resolució". "No puc imaginar la Casa Blanca sense tu", va dir-li el president.