La reforma educativa preveu una reducció de la càrrega horària al Batxillerat equivalent a 2.534,4 professors en els centres públics, xifra que, segons el Ministeri d'Educació, no suposa reduir docents sinó reestructurar la seva distribució en els ensenyaments a impartir amb la nova llei. Així s'assenyala en la Memòria Econòmica de la Llei Orgànica per a la Millora de la Qualitat Educativa (Lomce), que serà tractada el proper 7 de febrer a la reunió sectorial entre el ministre d'Educació, José Ignacio Wert, i les conselleries autonòmiques, alguna de les quals, com la catalana, ja han anunciat que consideren insuficient la dotació fixada, un total de 408 milions d'euros distribuïts en tres anys.

La proposta específica per al Batxillerat que defensa la Lomce suposa "una compactació de l'optativitat i de les matèries de modalitat", ja que les administracions educatives i els centres podran tancar l'oferta d'assignatures de cadascuna de les modalitats, no sent obligatori oferir-les totes, segons el text. Així, un menor nombre d'hores-professor necessàries per atendre l'oferta de l'ensenyament en el Batxillerat "permetria destinar aquests recursos a cobrir part de les noves necessitats generades per altres mesures" de la llei.

Per part seva, els professors dels centres públics no descarten convocar una vaga si el Govern no retira la reforma. Així ho van assenyalar representants dels sindicats de docents que formen part de la Plataforma Estatal en Defensa de l'Escola Pública, que van anunciar que avalaran les mobilitzacions estudiantils convocades pel Sindicat d'Estudiants per a la setmana que ve. Els estudiants van afirmar ue només anul·laran la vaga en cas que el ministre d'Educació presenti la dimissió.