L'Ajuntament de Palma de Mallorca ha demanat a la Casa Reial que Iñaki Urdangarin deixi de fer servir el títol de Duc de Palma, ha anunciat el PP, que governa en aquest ajuntament. La proposta es portarà al pròxim ple, segons avança el diari "El Mundo". Els populars especifiquen però que no han demanat que la infanta també es quedi sense el títol, una decisió que és competència de la Casa Reial.

Precisament, l'Ajuntament ha anunciat que retira el nom de Ducs de Palma de la Rambla de la ciutat, de manera que recuperarà el nom tradicional i passarà a dir-se només La Rambla. L'equip de govern de va acordar ahir iniciar els tràmits formals per retirar la referència als Ducs de Palma responent a "una demanda generalitzada per part dels palmesans", segons va explicar el portaveu de l'equip de govern, Julio Martínez. Martínez va destacar que la decisió s'ha pres després de constatar "la indignació" dels ciutadans de Palma envers "la conducta poc exemplar" del gendre del Rei, Iñaki Urdangarin, i "una falta de consideració cap al títol i cap al nom de la nostra ciutat".

Martínez, però, va voler deixar clar que l'equip de govern de Palma "segueix respectant, apreciant i estimant la Casa Reial i el que representa a la nostra ciutat i per a la nostra ciutat". En aquest sentit, ha argumentat que la decisió s'ha pres "per respecte a l'opinió dels ciutadans de Palma" i perquè "és una demanda generalitzada per part dels palmesans".

Segons Martínez, la Casa Reial ha estat consultada pel batlle de Palma, Mateo Isern, i ha comunicat finalment"el seu respecte per l'autonomia municipal". El portaveu de l'equip de govern municipal ha insistit que continua defensant "la presumpció d'innocència de qualsevol ciutadà com a principi bàsic de l'Estat de Dret a la fase d'instrucció".

Martínez va assenyalar que aquesta decisió "és bona per a tothom: és bona per a la ciutat, és bona per a l'Ajuntament i creiem que també és bona per a la Casa Reial".