El fiscal general de l'Estat, Eduardo Torres-Dulce, considera que en les informacions publicades aquest dijous al diari 'El País' sobre el finançament del PP hi ha ''indicis i raons per investigar'' i ha assegurat que s'investigarà ''fins al final amb imparcialitat i rigor''. Torres-Dulce ha explicat, en una entrevista a 13Tv, que la fiscalia general està esperant el dictamen de la Fiscalia Anticorrupció, que ha de ser imminent, per establir si els moviments comptables del PP s'investiguen dins el cas Gürtel o com un cas apart en un jutjat de Madrid. El fiscal general de l'Estat no descarta citar a declarar Mariano Rajoy si és un testimoni ''necessari'' per aclarir els fets de naturalesa delictiva.

Per Eduardo-Torres Dulce, tothom qui ''pugui aportar alguna cosa'' serà cridats als tribunals per part del Ministeri Fiscal. I per això assegura que si s'arriba a la conclusió que Mariano Rajoy és un testimoni ''necessari'' per aclarir ''els fets delictius'' la fiscalia el citarà a declarar. Així de contundent ha estat el fiscal general de l'Estat en una entrevista a 13TV.

Torres-Dulce ha destacat que la Fiscalia té mitjans necessaris per determinar si la ''llibreta'' publicada per 'El País' és una falsificació o és autèntica, i ha recordat que la investigació requereix l'aportació del documenta, per la qual cosa, s'haurà d'acudir als llocs on suposadament podria ser, com la seu del PP o en béns particulars de l'extresorer del PP, Luis Bárcenas.

Pel que fa a l'amnistia fiscal, Torres-Dulce ha assenyalat que no implica que es pugui investigar l'origen dels fons i actuar com si h i hagués hagut una activitat delictiva.