El Consell Nacional Electoral (CNE) de Veneçuela va iniciar l'auditoria dels vots de les eleccions presidencials del 14 d'abril que van donar com a guanyador Nicolás Maduro per una diferència de 200.000 vots, menys de 2 punts percentuals. L'oposició no participarà en el procés perquè, segons va indicar, aquest se centrarà en els aspectes tècnics i no inclourà els errors humans.

La cap del CNE, Tibisay Lucena, va assegurar que l'auditoria es realitzarà sobre el 46% de les meses que van funcionar en la consulta i que no van ser auditades el dia dels comicis presidencials. D'aquí a 10 dies es presentarà un informe dels resultats.

Per part seva, el líder opositor i excandidat presidencial de Veneçuela, Henrique Capriles, va denunciar que el Govern ha suspès l'entrega de recursos al cèntric estat de Miranda, del qual és governador, i va assegurar que aquesta mesura afecta 37.000 treballadors de la regió. "He confirmat que hi ha una ordre, i en efecte ja s'està executant, de no lliurar els recursos a l'estat de Miranda. Ha estat l'únic estat a tot el país que no va cobrar l'ajuda constitucional en aquest moment", va afegir.