La Policia ha detingut dos homes, de 50 i 49 anys, que suposadament han assetjat a través de les xarxes socials més de 550 menors, i cometien aquest delicte fent-se passar per menors o dones joves per contactar amb les seves víctimes. Segons informa la Direcció General de la Policia en un comunicat, no hi ha relació entre els detinguts tot i que la denúncia d'un menor assetjat per dos va posar en alerta els agents. Els detinguts són un de Chegín, a Múrcia, i un altre de Picassent, al País Valencià.

Els detinguts actuaven de forma molt similar, enviant imatges de contingut sexual als menors per provocar-los i, un cop establert el contacte, coaccionar-los.

La investigació va començar arran de la denúncia d'un menor que assegurava que estava essent assetjat per dues persones que havien contactat amb ell a través d'una xarxa social, i amb els quals després d'aquest primer acostament es van produir converses de caràcter eròtic, de vegades mitjançant "webcam" amb intercanvi d'imatges.

Després d'aquesta denúncia, els investigadors van localitzar els dos assetjadors, que encara que no es coneixien actuaven de forma similar. Tots dos es feien passar per menors o noies joves i enviaven als menors fotografies o vídeos eròtics o pornogràfics per provocar-los. La majoria de les vegades ho feien a través dels telèfons mòbils, cosa que dificultava el control per part dels pares de les presumptes víctimes.

Després de localitzar els assetjadors del primer denunciant, es va saber de l'existència d'altres dos menors que estaven sent assetjats. Després, la policia ha comprovat que un dels detinguts s'ha relacionat mitjançant aquest assetjament amb 262 menors d'edat i l'altre amb 298.

En ambdós casos els detinguts tenien comptes en xarxes socials amb la seva identitat real, però amb perfils ficticis destinats a captar les seves víctimes.