Equips de rescat es van mobilitzar ahir a la nit per buscar tres persones arrossegades per una onada a la la localitat de San Vicente de Meirás, a la província de la Corunya. Els desapareguts caminaven al costat d'una altra persona per una zona d'aquest municipi de Valdoviño quan van ser engolits per una onada. Només un d'ells va aconseguir posar-se fora de perill i va poder donar l'alerta.

Per altra banda, el temporal es va tornar a acarnissar amb el santuari de la Verge de la Barca de la localitat corunyesa de Muxía, en el qual va fer caure un mur i va desplaçar i trencar la pedra d'Abalar, després de l'incendi que va patir el dia de Nadal per l'impacte d'un llamp. El litoral gallec va estar ahir en alerta roja a causa d'una profunda borrasca, amb onades que van superar en alguns moments els onze metres d'alçada i vent fort, superior als cinquanta quilòmetres per hora.

L'església de la Verge de la Barca, a Muxía, va ser de nou víctima dels efectes del temps, ja que fa només dotze dies un llamp va caure sobre la teulada i va provocar un incendi que va devastar el seu interior.

Paral·lelament, diverses carreteres secundàries i pistes gallegues van ser parcialment tallades en alguns trams deguts a les intenses pluges i les autoritats es van mantenir en màxima alerta degut al fort onatge registrat a zones costaneres. Alguns trams de carreteres secundàries van ser tancats provisionalment i el trànsit desviat per precaució degut a les intenses pluges i l'onatge. A més, diversos despreniments van obligar a tancar el trànsit a la N-360 a la província d'Osca. La boira va afectar a més una dotzena de carreteres, especialment d'Àvila i Segòvia, fet pel qual la DGT va recomanar circular amb precaució.

Finalment, un vaixell de deu metres d'eslora es va enfonsar al port de la localitat corunyesa de Laxi pels efectes del temporal, mentre altres sis van estar en risc de naufragi. El port de Laxi es va veure afectat des de primera hora, ja que una embarcació que estava amarrada es va enfonsar en qüestió de minuts, quelcoem "mai vist", segons Protecció Civil.