L'Audiència Nacional ha rebutjat investigar els crims de la dictadura franquista, després de rebutjar la proposta d'un magistrat d'elevar una qüestió d'inconstitucionalitat sobre l'assumpte. El ple de la secció segona ha pres la decisió per àmplia majoria, posant a sobre de la taula la doctrina del Tribunal Suprem i rebutjant la proposta del jutge José Ricardo de Prada.

Els magistrats han posat a sobre de la taula la doctrina del Tribunal Suprem, que estableix que és competència de la justícia territorial fer-se càrrec de les denúncies presentades per aquests fets. Queda rebutjada així la proposta feta per De Prada, que pretenia considerar inconstitucionals les normes que impedien investigar els crims de la dictadura.

Paral·lelament, una delegació de familiars de víctimes del franquisme a la Comunitat Valenciana va presentar al Consolat de l'Argentina a Madrid noves denúncies de desaparicions forçoses, segons el portaveu del Grup per a la Recuperació de la Memòria Històrica, Matías Alonso. Amb les d'ahir s'eleven a una trentena les denúncies de familiars de valencians desapareguts.